Kamet Nedir ? KAMET HAKKINDA Kamet de ezan gibidir. Onda olduğu gibi abdestli, ayakta, kıbleye dönülerek, yürüme ve konuşma olmaksızın okunur. Kamet, ezandan farklı olarak..
Ezan Nedir ? EZAN HAKKINDA Ezan sözlükte; haber vermek, duyurmak, bildirmek demektir. Terim olarak, farz namazların vakitlerini bildiren özel sözlerden ibaret bir îlan şeklidir. Bir..
Teyemmümün Sünetleri Nelerdir ? TEYEMMÜMÜN SÜNNETLERİ 1- Namaz için temizlenmeye niyet edip besmele çekmek. 2- İki eli, parmakları açık haliyle temiz toprağa vurup ileri-geri çekmek...
Teyyemmümün Farzları Nedir ? TEYEMMÜMÜN FARZLARI 1-Niyet etmek. 2-İki elin iç kısımlarını temiz toprağa veya toprak hükmünde bir şeye sürüp yüzü sıvazlamak. Elleri ikinci defa..
Hangi Hallerde Teyyemmüm Yapılmalıdır? HANGİ HALLERDE TEYEMMÜM YAPILIR? 1 -Abdest veya gusle yetecek miktarda su bulamamak, 2-Sağlık açısından su kullanmakta bir mahzurun bulunması, 3-Suyun bulunduğu..
Teyemmüm Nedir ? TEYEMMÜM Sözlükte “kastetmek” demek olup su bulunmadığında veya bulunduğu halde kullanılamadığı takdirde, temiz olan toprağa abdest veya gusül niyetiyle elleri sürüp, yüzü..
Cünup Kimselere Haram Olan Şeyler Nelerdir ? CÜNÜP, HAYIZ VE NİFASLI KİMSELERE HARAM OLAN ŞEYLER 1-Namaz kılmak, tilâvet secdesi yapmak. 2-Kâbe’yi nafile bile olsa tavaf..
Kadınların Özür Kanı Nedir ? Özür Kanı (İstihâza) Rahmin iç taraflarında bulunan bir damardan hastalık sebebiyle aybaşı veya lohusalık süresi dışındaki zamanlarda akan kana özür..
Kadınların Özür Hallerine Ait Hükümler Hayız ve Lohusalığa Âit Hükümler ve Delilleri 1-Her iki halde de kanın kesilmesinden sonra kadının gusletmesi gerekir. Hayızın sonu olan..
HENDEK SAVAŞI Uhud muharebesinden kısa da olsa bir üstünlük elde edebilen müşrikler bundan hayale kapılarak alenen suikasd ve tertiplere başladılar, Reci’ ve Bi’ri Maun tertipleri..
UHUD SAVAŞI Bedir muharebesinde ağır yenilgiye uğrayan Mekkeli puta tapı cılar bunun intikamını almak için yeni bir sefer düzenlediler. Be- dir’den 13 ay sonra 200’ü..
BEDİR SAVAŞI Bir taraftan Batnı nahlede öldürülen Amrin intikamını almak diğer taraftan Şam seferinde dönmekte olan Ebu Süfyan’ın getirdiği kervanı korumak üzere Mekke müşriklerinin tertipledikleri..
KURBAN Kurban, hicretin ikinci yılında vacip kılınmıştır. Sadaka-i fıtır veren her müslüman, kendi vücuduna bedel olarak, kurban olması caiz olan bir hayvanı kesmek mecburiyetindedir. Kurban..